Kaplumbağa Kurabiye
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 damla yeşil besin boyası
- 3-4 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
- Damla çikolata
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin,sıvı yağ,pudra şekeri, yumurta,vanilin,kabartma tozu ve nişastayı bir kaba alıp güzelce özdeşleşene kadar karıştırıp yoğuralım. Akabinde unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Hamuru güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan lakin yumuşak bir kıvam olması gerekiyor.
- Hazırladığımız hamurun 2/3üne kakao, 1/3üne yeşil besin boyası ekleyip homojenleşene kadar yoğuralım.
- Kakaolu hamurdan kaplumbağanın kabuğunu yapıyoruz, kürdanla üzerine çizgi desenleri verebilirsiniz. Yeşil hamurdan ayaklarını ve başını yapıyoruz, yeniden kürdanla ayaklarına tırnak efekti yapabilirsiniz. Gözleri için ise damla çikolata kullanıyoruz.
- 180 derecede fırında 15 dakika denetimli bir biçimde pişiyoruz, çok fazla pişirirseniz kurabiyeler çok çatlayacaktır ve rengi yoğunlaşmaya başlayacaktır.
- Pişen kurabiyeleri birinci sıcağı çıkana kadar tepside dinlendiriyoruz. Herkese afiyet olsun!.
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














