Dondurucuya Kuru Fasulye

Dondurucuya Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuru fasulye

5 adet 1 kg lik ölçüde kilitli poşet

Dondurucuya Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce fasulye poşetten çıkarınca bir sudan geçirdim.
  2. Büyük tencerede üzerine bol olacak halde soğuk su ile ıslattım. Bir gece bu form bekledi.
  3. Ertesi gün çok şiştiği için yürek edemedim hepsini bir haşlamaya 2 sefere böldüm ve düdüklüye koydum.
  4. Düdüklüye koydum yarısını, işaret yerine gelene kadar ben min ile max ortasına kadar koydum suyu.
  5. Düdüklümün klipslerini kitledim. Uzun müddet başlanmaması için pozisyon 2 ye getirdim.
  6. Altı harlı halde 20 dk buhar vermeye başladı altını kıstım ve 15 dk haşlanır.
  7. Kromonetre kuruyorum ben genelde dalmamak için 15 dk sonunda altını kapattım 30 dk hiçbiryere dokunmadan sakinleşmesini bekledim son kalan havayı 0 sıfır pozisyonuna getirerek aldım ve süzdüm soğuk su ile şoklayıp biraz bekledim.
  8. En son uygunca süzüldükten sonra mutfak terazisi yardımı ile 500 gr kilitli poşetlere koydum yaydırdım havasını alıp, dondurucuya yerleştirdim. Deneyen herkese bereketli olsun.

Dondurucuya Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Kış Çayı
Muhteşem Yoğurt Çorbası
Soğuk Baklava
Puf Puf Pizza Poğaça
Porsiyonluk Alman Pastası
Basit Sushi
Hdabla | © 2025 |