Dondurucuya Kuru Fasulye
Dondurucuya Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuru fasulye
5 adet 1 kg lik ölçüde kilitli poşet
Dondurucuya Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce fasulye poşetten çıkarınca bir sudan geçirdim.
- Büyük tencerede üzerine bol olacak halde soğuk su ile ıslattım. Bir gece bu form bekledi.
- Ertesi gün çok şiştiği için yürek edemedim hepsini bir haşlamaya 2 sefere böldüm ve düdüklüye koydum.
- Düdüklüye koydum yarısını, işaret yerine gelene kadar ben min ile max ortasına kadar koydum suyu.
- Düdüklümün klipslerini kitledim. Uzun müddet başlanmaması için pozisyon 2 ye getirdim.
- Altı harlı halde 20 dk buhar vermeye başladı altını kıstım ve 15 dk haşlanır.
- Kromonetre kuruyorum ben genelde dalmamak için 15 dk sonunda altını kapattım 30 dk hiçbiryere dokunmadan sakinleşmesini bekledim son kalan havayı 0 sıfır pozisyonuna getirerek aldım ve süzdüm soğuk su ile şoklayıp biraz bekledim.
- En son uygunca süzüldükten sonra mutfak terazisi yardımı ile 500 gr kilitli poşetlere koydum yaydırdım havasını alıp, dondurucuya yerleştirdim. Deneyen herkese bereketli olsun.
Dondurucuya Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






