Kahvaltılık Salçalı Ekmek

Kahvaltılık Salçalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 3 su bardağı un
  • Göz kararı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket maya
  • 1 çay kaşığı şeker

Salçalı sos için;

  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 4 diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı nane

Kahvaltılık Salçalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şebitlerimizi hazırlamak içi göz kararı unumuzu kaba alalım.
  2. Tuz, maya ve bir çay kaşığı kadar şeker koyup sıcak suyumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  3. Salçalı sosu hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
  4. Tavamıza bir fincan kadar yağ koyalım.
  5. 3 dolu dolu yemek kaşığı kadar salça koyalım, ben biber ve domates salçası karışık kullandım.
  6. 4 tane sarımsak rendeleyip onuda ekleyelim.
  7. Bir tatlı kaşığı nane atalım.
  8. Bir su bardağı su ekleyip 10 dk kadar pişirelim.
  9. Dinlenen hamurlarımızı bezeler yapıp orta uzunluk açıp pişirelim.
  10. Pişirdiğimiz hamurlara salçalı sostan sürelim.
  11. Dilimleyip yoğurt ile servis edelim.

Kahvaltılık Salçalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Mezesi
Keten Tohumlu Unsuz Pizza
Sebzeli Çıtır Parmak Patates
Cocopops Tiramisu
Nohut Yemeği
Bayat Ekmek Böreği
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet