Kahvaltılık Salçalı Ekmek

Kahvaltılık Salçalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 3 su bardağı un
- Göz kararı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket maya
- 1 çay kaşığı şeker
Salçalı sos için;
- 1 fincan sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
- 4 diş sarımsak
- Bir tatlı kaşığı nane
Kahvaltılık Salçalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şebitlerimizi hazırlamak içi göz kararı unumuzu kaba alalım.
- Tuz, maya ve bir çay kaşığı kadar şeker koyup sıcak suyumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
- Salçalı sosu hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Tavamıza bir fincan kadar yağ koyalım.
- 3 dolu dolu yemek kaşığı kadar salça koyalım, ben biber ve domates salçası karışık kullandım.
- 4 tane sarımsak rendeleyip onuda ekleyelim.
- Bir tatlı kaşığı nane atalım.
- Bir su bardağı su ekleyip 10 dk kadar pişirelim.
- Dinlenen hamurlarımızı bezeler yapıp orta uzunluk açıp pişirelim.
- Pişirdiğimiz hamurlara salçalı sostan sürelim.
- Dilimleyip yoğurt ile servis edelim.
Kahvaltılık Salçalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

