Buz Gibi Erik Suyu Tarifi

Buz Üzere Erik Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1200 -1500 gram erik tatlı yahut ekşi
  • 4 litre su ( 20 su bardağı su)
  • 1 su bardağı toz şeker ( kişinin damak zevkine nazaran arttırılabilir yahut azaltılabilir )
  • İsteğe bağlı besin boyası (ben kullanmadım)

Buz Üzere Erik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak suyumuzu büyük bir tencerede kaynatıyoruz sonra dondurucumuzda yahut olağan pazardan aldığımız eriği kaynayan tencerenin içine boşaltıyoruz.
  2. 30 -35 dakika tencerenin ağzı açık olcak biçimde orta uzunluk ocakta yüksek ayarda pişiriyoruz.
  3. Şekerimizi damak zevkimize nazaran atıyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz.
  4. Sonra 2 -3 saat dinlendirin ve süzün sürahinize şişenize neye koyacaksanız koyun ve dolabınıza koyun soğuduğunda afiyetle içebilirsiniz ,afiyet olsun yorumlarınızı bekliyoruz 😊😊😊😊

Buz Üzere Erik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması
Pirinçli Ispanak (6+ Ay)
Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk
Mercimek Çorbası
Pratik Peynirli Börek
Açma Tarifi (Pastane Açması)
Hdabla | © 2025 |