Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
Buz Üzere Erik Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- 1200 -1500 gram erik tatlı yahut ekşi
- 4 litre su ( 20 su bardağı su)
- 1 su bardağı toz şeker ( kişinin damak zevkine nazaran arttırılabilir yahut azaltılabilir )
- İsteğe bağlı besin boyası (ben kullanmadım)
Buz Üzere Erik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak suyumuzu büyük bir tencerede kaynatıyoruz sonra dondurucumuzda yahut olağan pazardan aldığımız eriği kaynayan tencerenin içine boşaltıyoruz.
- 30 -35 dakika tencerenin ağzı açık olcak biçimde orta uzunluk ocakta yüksek ayarda pişiriyoruz.
- Şekerimizi damak zevkimize nazaran atıyoruz ve kaşık ile karıştırıyoruz.
- Sonra 2 -3 saat dinlendirin ve süzün sürahinize şişenize neye koyacaksanız koyun ve dolabınıza koyun soğuduğunda afiyetle içebilirsiniz ,afiyet olsun yorumlarınızı bekliyoruz 😊😊😊😊
Buz Üzere Erik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















