Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram pudra şekeri
  • 150 gram tereyağı
  • 100 ml sıvı yağ
  • 500 gram un

İç materyali:

  • 4 adet büyük uzunluk kırmızı elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaları rendenin iri tarafından rendeleyin ve şekerle bir arada bir tavanın içinde soteleyin.
  2. Suyunu çekmeye yakın dövülmüş cevizleri ek edin ve yeterlice suyunu çektirin ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan elmalı harca tarçını ek edip uygunca karıştırın.
  4. Hamur için tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın.
  5. Homojen olan karışıma unu yavaş yavaş ekleyin özlü bir hamur yapın, hamurunuzu streçe sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  6. Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp merdane yardımıyla ince uzun açın, içine elmalı harçtan koyup rulo biçiminde sarın.
  7. Kenarlarının düzgün olması için bıçakla incecik kesin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 190°c fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin afiyet olsun 🌷🌷🌷.

Cevizli Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Sucuklu Poğaça
Kakaolu Kek
Resimli Pasta (Tam Tarif)
Tuzlu Kek
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma
Saçta Kavurma Tarifi
Hdabla | © 2025 |