Tam Buğday Unundan Nefis Pideler
Tam Buğday Unundan Nefis Pideler Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- Piştikten sonra sıcakken sürülmek üzere 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
İç harcı için:
- 100 gram kıyma
- 3 adet iri soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı z.yağ ( hepsini rondodan geçirdim)
- İsteğe nazaran kaşar peynir ve sosis
Tam Buğday Unundan Nefis Pideler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kabın içine ılık süt,ılık su,maya ve şekeri koyup 15 dk aktive olması için bekletelim.
- Daha sonra içine sıvı yağ,un ve tuzu ekleyerek üzerini streç sinema ile kapatarak 40-45 dk bekletelim. ( ben fırını 50 derecede ısıtıp kapattıktan sonra içine koyuyorum).
- Mayalanan hamurumuzu eşit bezelere ayırıp tekrar bir 15 dk tepsi mayasına bırakalım.
- Hamurumuz biraz yumuşak olmalı,dilerseniz elinizi hafif yağlayıp yahut tezgahınıza un alıp kıvamını ayarlayabilirsiniz.(fırınımızın içine bir kase su kotalım ki o buharla pidelerimiz yumuşacık olsun)
- Yağlı kağıt serilmiş olan tepsimize uzunlamasına açtığımız hamurların koyalım.
- Ortasına isteğe bağlı harçtan koyarak içe gerçek her iki tarafı kapatıp üzerlerine de yumurta sarısı sürerek evvelce ısıtılmış 220 derecede pişirelim.
- Üzeri kızarıp pişmiş olan pideleri fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağ sürerek üzerini hafif nemli bir bezle kapatıp dinlendirelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Tam Buğday Unundan Nefis Pideler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















