Kabak Tatlısı
Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg balkabağı
- 3 şu bardağı toz şeker
- 4 adet karanfil
Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çekirdeklerini temizleyip dilimlere ayırdığınız kabaklarınızın kabuklarını soyacak ile temizleyin.
- Eşit kesimler halinde kesin.
- Geniş bir tencereye üzerine şeker ve karanfil ekleyerek buzdolabında bir gece bekletin.
- Bir gece bekledikten sonra kabak sulanacağı için ekstra su koymanıza gerek yok.
- Kısık ateşte denetimli bir biçimde yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine tahin, fındık dökerek servis edin.
Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







