Köz Patlıcan Çorbası

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk topan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Havuç

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanımızı közleyelim airfrey da 25 dk 200 derece çevirerek.
  2. Unumuzu kavuralım ,süt ile açtıralım, sonra iki su bardağı su koyalım, karabiber ve tuzunu koyalım kaynatalım.
  3. Közlenen patlıcanı bir çatal ile ezelim ve kaynayan çorbaya ek edelim.
  4. Üzeri için havuçları jülyen doğrayalım, az yağ ile 200 derecede 5 dk pişirelim ,üzerine serpelim servise hazır.

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Buğday Çorbası
Şekerpare
Kozalak Tatlısı
Tavuk Döner (Dondurucu Tarifleri)
Mantarlı Pide
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |