Kusursuz Kısır

Kusursuz Kısır Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 2 orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Biber salçanız acı değilse 1 tatlı kaşığı acı pul biber

Kısır için;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağından biraz az nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 kısım taze nane
  • Yarım demet taze soğan
  • 4 adet salatalık turşusu

(su bardağımın ölçüsü 200ml)

Kusursuz Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlarımızı ince ince doğrayıp zeytinyağda ezilmiş sarımsaklarımızla birlikte kavuruyoruz.
  2. Salça ve baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip salçamız açılana kadar bir taşım kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  4. Derin bir kaba 2 su bardağı ince bulguru alıyoruz ve üstüne yaptığımız salçalı sosu dökerek yeterlice karıştırıyoruz.
  5. Bulgurun kabarması için üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  6. Bulgurumuz ılıdıktan sonra bir çatal yardımıyla ezmeden havalandırıyoruz, zeytinyağ, limon ve nar ekşisini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  7. Nane, taze soğan, maydanoz ve salatalık turşumuzu ince ince kıyıyoruz ve bulgurumuza ekliyoruz. (bu sırada tuz denetimini yapabilirsiniz).
  8. Uygun bir servis tabağına alıp marul ve limonla süslüyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Kusursuz Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saçaklı Poğaça
Düdüklüde Et
Browni Tiramisu
Patatesli Yumurta
Çatlak Poğaça (Videolu)
Ispanaklı Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |