Kusursuz Kısır
Kusursuz Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Sosu için;
- 2 orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (acı)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Biber salçanız acı değilse 1 tatlı kaşığı acı pul biber
Kısır için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağından biraz az nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 kısım taze nane
- Yarım demet taze soğan
- 4 adet salatalık turşusu
(su bardağımın ölçüsü 200ml)
Kusursuz Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlarımızı ince ince doğrayıp zeytinyağda ezilmiş sarımsaklarımızla birlikte kavuruyoruz.
- Salça ve baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip salçamız açılana kadar bir taşım kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Derin bir kaba 2 su bardağı ince bulguru alıyoruz ve üstüne yaptığımız salçalı sosu dökerek yeterlice karıştırıyoruz.
- Bulgurun kabarması için üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
- Bulgurumuz ılıdıktan sonra bir çatal yardımıyla ezmeden havalandırıyoruz, zeytinyağ, limon ve nar ekşisini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Nane, taze soğan, maydanoz ve salatalık turşumuzu ince ince kıyıyoruz ve bulgurumuza ekliyoruz. (bu sırada tuz denetimini yapabilirsiniz).
- Uygun bir servis tabağına alıp marul ve limonla süslüyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Kusursuz Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















