Zeytinyağlı Taze Fasülye
Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram fasülye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasülyeleri güzelce yıkayıp istediğimiz biçimde dilimliyoruz.
- Kılçıkları varsa ben kenarlarını da kesiyorum.
- Geniş bir tencerede doğradığımız soğan zeytinyağı ile kavrulur. Ben el mikserinden çekiyorum soğanları daha pratik oluyor.
- Kavrulan soğanların üstüne doğradığımız fasülyeleri ekliyoruz ve kapağı kapalı biçimde 5- 6 dk kavuruyoruz. Ortada açıp karıştırabilirsiniz.
- Daha sonra rendelediğimiz domatesleri ve 1 bardak sıcak suyu ekliyoruz. Şayet domatesler sulu değilse ya da fasülye cinsine nazaran pişme mühleti uzarsa su ölçüsü daha sonrasında arttırılabilir.
- Pişmesine yakın tuz ve şeker ilave edilir. Ve ocaktan alınır. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









