Zeytinyağlı Taze Fasülye

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram fasülye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasülyeleri güzelce yıkayıp istediğimiz biçimde dilimliyoruz.
  2. Kılçıkları varsa ben kenarlarını da kesiyorum.
  3. Geniş bir tencerede doğradığımız soğan zeytinyağı ile kavrulur. Ben el mikserinden çekiyorum soğanları daha pratik oluyor.
  4. Kavrulan soğanların üstüne doğradığımız fasülyeleri ekliyoruz ve kapağı kapalı biçimde 5- 6 dk kavuruyoruz. Ortada açıp karıştırabilirsiniz.
  5. Daha sonra rendelediğimiz domatesleri ve 1 bardak sıcak suyu ekliyoruz. Şayet domatesler sulu değilse ya da fasülye cinsine nazaran pişme mühleti uzarsa su ölçüsü daha sonrasında arttırılabilir.
  6. Pişmesine yakın tuz ve şeker ilave edilir. Ve ocaktan alınır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye ( Muhteşem Bir Lezzet )
Peynirli Dereotlu Poğaça
Kabak Çiçeği Dolması
Nefis Mercimek Mantısı
Lahmacun
Patates Köftesi (Bildiğiniz Tüm Patates Köftelerini Unutun)
Hdabla | © 2025 |