Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi
Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ/margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Yarım su bardağı ceviz kırıkları
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Yarım su bardağı kuru üzüm
Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, sıvı yağ, sirke,yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz ve yoğuruyoruz.
- Unu azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Ele yapışan bir hamurumuz olacak.
- Son olarak ceviz kırıkları, damla çikolata ve kuru üzümü de ekleyip son defa yoğuruyoruz.
- Fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp koparıp diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra oda ısısına gelince servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz servis öncesinde üzerine hafif pudra şekeri de serpebilirsiniz deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










