Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi

Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ/margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Yarım su bardağı ceviz kırıkları
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı kuru üzüm

Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ, sirke,yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz ve yoğuruyoruz.
  2. Unu azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Ele yapışan bir hamurumuz olacak.
  4. Son olarak ceviz kırıkları, damla çikolata ve kuru üzümü de ekleyip son defa yoğuruyoruz.
  5. Fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp koparıp diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkardıktan sonra oda ısısına gelince servis edebilirsiniz.
  8. Dilerseniz servis öncesinde üzerine hafif pudra şekeri de serpebilirsiniz deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya
Orman Meyveli Crumble Kek
Orman Meyveli Triliçe
Haşlanmış Pirinç Pilavı
Limonlu Cheescake
Cevizli Yumuşacık Kek
Hdabla | © 2025 |