Doğaçlama Köstebek

Doğaçlama Köstebek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet baton hazır kakaolu kek
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Muz

Doğaçlama Köstebek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek yeterlice ufalanıp (robota da verilebilir) 3/2 si borcamın tabanına bastırılarak döşenir ve üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir.
  2. Muhallebi için süt, şeker, un ve yumurta sarısı düzgünce çırpılarak ocağa alınır ve daima karıştırarak muhallebi kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
  3. Tereyağı atılıp ocaktan alınır ve yağ eriyene kadar karıştırılır.
  4. 5 dk bekletip muhallebinin birinci sıcağı çıkınca borcama dökülür ve 5-10 dk ortası dinlendikten sonra üzerine kalan kek modülleri her tarafına serpilir.
  5. Dileyen muz ve çilekle süsleyebilir. Buzdolabında dinlendikten sonra servis edilebilir.Afiyet olsun🌸.

Doğaçlama Köstebek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek
Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi
Kabak Çığırtma
Kakaolu Kek Tarifi (Tam Kıvamında Tam Ölçülü)
Mega Coco Star (Aşkım İsterde Yapmamı)
Cevizli Çimdik Kurabiye
Hdabla | © 2025 |