Doğaçlama Köstebek
Doğaçlama Köstebek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet baton hazır kakaolu kek
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- Muz
Doğaçlama Köstebek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek yeterlice ufalanıp (robota da verilebilir) 3/2 si borcamın tabanına bastırılarak döşenir ve üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir.
- Muhallebi için süt, şeker, un ve yumurta sarısı düzgünce çırpılarak ocağa alınır ve daima karıştırarak muhallebi kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
- Tereyağı atılıp ocaktan alınır ve yağ eriyene kadar karıştırılır.
- 5 dk bekletip muhallebinin birinci sıcağı çıkınca borcama dökülür ve 5-10 dk ortası dinlendikten sonra üzerine kalan kek modülleri her tarafına serpilir.
- Dileyen muz ve çilekle süsleyebilir. Buzdolabında dinlendikten sonra servis edilebilir.Afiyet olsun🌸.
Doğaçlama Köstebek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









