Tapas

Tapas Tanımı İçin Malzemeler

  • Ekmek ( baget sade ve çavdar ekmeği kullandım)
  • 10-12 adet mantar
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet köy biberi
  • Bir paket jumbo karides
  • 1 adet olgun avokado
  • 1/2 (yarım) paket camembert brie peyniri
  • 1/2 (yarım) paket 50 gram somon füme
  • Zeytinyağı
  • İstenilen baharatlar

Soslar için:

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 2-3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 çubuk surimi
  • 1 avuç kapari

Tapas Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sosları hazırladım iki çeşit sos var 1. Sos labne peyniri, taneli hardal ,doğranmış kapari,göz kararı bir kase olacak halde hepsini karıştırın .
  2. 2. Sos mayonez ballı ,hardal ,süzme yoğurt ,doğranmış bir çubuk surimi yeniden göz kararı bir kase olacak formda hepisini karıştırın.
  3. Mantar (10-12 adet) bir domates (yuvarlak dilimledim) bir kapya biber bir köy biberi üzerini biraz tuz, zeytinyağ ve baharatlayarak airfriyer da pişirdim. 180 derecede 20 dakika.
  4. Sade ve çavdarlı baget ekmekleri verev olarak kestim. Ben 13 dilim yaptım.
  5. Malzemenize ve kişi sayısına nazaran ekmeği azaltıp artırabilirsiniz. Tepsiye dizip üzerine biraz baharat ve zeytinyağı ekleyip fırında kızarttım. Çok kurutmayın.
  6. Jumbo karidesleri tavada biraz yağ ve tuz ile soteledim.
  7. Somon fümeyi ince dilimlere ayırdım.
  8. Avokadoyu yarım dilimlerle dilimledim.
  9. Brie peynirini dilimleyip airfriyer da 160 derecede 5 dakika pişirdim.
  10. Kızarmış ekmeklerin üzerine sosları çokça sürüyoruz.
  11. Üzerini hazırladığımız gereçler ile istediğimiz üzere farklı kombinasyonlarla süslüyoruz. Sıcak servis ediyoruz.

Tapas Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Cevizli Kek
Ağızda Dağılan Kurabiye
Çıtır Pirinç Salatası
Düdüklüde Pratik Lezzetli Et Kavurma
Sebzeli Enginar
Pratik Mozaik Pasta ( Bisküvili Pasta )
Hdabla | © 2025 |