Pamuk Kek

Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt ya da su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri uygun bir kapta en az 10 dakika kadar çırpalım. Buradaki püf noktamız kekin hoş kabarmasıdır ne kadar çok çırparsanız o kadar çok kabarır.
  2. 10 dakika sonrasında bir su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpalım bir dakika sonra da bir su bardağı süt ekleyelim şayet ki sütünüz yoksa su ile de çok hoş oluyor denemenizi tavsiye ederim.
  3. Çırpmadan sonra 2 su bardağı un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 1 dakika kadar çırpalım daha sonra yağlanmış olan kek kabımıza un serpip kekin iç harcını spatula yardımıyla kalıba dökelim.
  4. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 ve 180 derece ortasında fırına sürelim en az 40 dakika fırını açmayalım 40 dakikada bir bıçak yahut kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediğine bakalım şayet ki yapışmıyorsa bıçağa o vakit kekiniz pişmiş demektir keki alıp uygun bir tepsiye yahut tabağa hangisini alıyorsanız ona alıp sıcakken zıt çevirip soğuması akabinde servis edelim.
  5. Kekim kabarmıyor diyorsanız en az 10 dakika çırpmanız gerekiyor başka püf noktası kekin kabarması için fırın kabınızın en aşağıda olması gerekiyor.

Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malatya Un Kurabiyesi
Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü)
Lorlu Poğaça
Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması Efsane Lezzet (Videolu)
Mini Vitamin Bombası Püresi (6 Ay Ve Üzeri İçin Uygun)
Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü)
Hdabla | © 2025 |