Frambuazlı Clafoutis (Klafuti)

Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı frambuaz

Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Frambuazlı clafoutiş (klafuti) pişirme önerisi taze meyve yerine dondurulmuş meyve kullanabilirsiniz.
  2. Bu durumda meyveleri çözdürdükten sonra fazla suyunu süzmeniz gerekecektir.
  3. Frambuaz yerine vişne, böğürtlen ve başka kırmızı meyveleri tercih edebilirsiniz.
  4. Şekerden 1 yemek kaşığı kadar ayırarak, kalanı yumurtalarla birlikte çırpma teli ile çırpın.
  5. Unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  6. Krema ve sütü ekleyip güzelce karıştırın.
  7. Limonun kabuğunu ince rende ile rendeleyerek karışıma ekleyin.
  8. 25 cm’lik kalıbı tereyağı ile yağlayıp ayırdığınız 1 yemek kaşığı şekeri serpin.
  9. Frambuazları kalıbın tabanına dağıtın.
  10. Karışımı kalıba dokun ve yayılmasını sağlayın.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  12. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.
  13. Tatlınıza dondurma eği ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Soğanlı Kahvaltılık Menemen
Közlenmiş Özel Sosuyla Kremalı Makarna
Kırmızı Pancar Mezesi
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Kakaolu Muhallebi
Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |