Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek

Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 400 gram haşhaş ezmesi
  • 1 çay fincanı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam toz şeker

Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle haşhaş ,şeker ,sıvı yağ ve suyu bir kapta homojen olaba ladar karıştırın.
  2. Yufkaları tezgaha serip üzerine reaimde gösterdiğim üzere her yerine haşhaşlı sosu sürün.
  3. Ortadan ikiye kesip içten dışa gerçek yuvarlayın.
  4. İlk parçayı gül böreği yapar üzere sarıp yağladığımız fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Daha sonra tüm yufkalar için tıpkı süreci yapıp sardığımız gül böreğinin üzerine sarın.
  6. En son olarak yumurta sarısını sürüp üzerine şeker serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Yumuşacık Haşhaşlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Makarna Salatası
Tatlı Maya Poğaça Tarifi
Kakaolu Kek
Greçkalı Enginar
Lahana Sarması
Puf Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |