Üç Katlı Patlıcan Yemeği
Üç Katlı Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
Kıymalı harcı için;
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 buçuk su bardağı rendelenmiş domates
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patlıcanlara sürmek için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 silme çay kaşığı tuz
- 2 silme çay kaşığı karabiber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
Aralara koymak için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üç Katlı Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kabuklarını çizgi halinde soyun yada kabuklarını büsbütün soyun, akabinde uzunlamasına ince dilimleyin tuzlu suda yarım saat bekletin sonra yıkayıp suyunu süzün.
- Bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, sonra kıymayı ekleyip kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
- Ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip soğanlar biraz ölene kadar kavurun.
- Ardından rendelenmiş domates ve baharatları ekleyip karıştırın orta kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Sos için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın çırpın.
- Borcam tepsiye bir dilim patlıcan dizin üzerlerine kıymalı harcı yayın sonra onun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin .
- Bir dilim patlıcan daha üzerine koyup tekrar kıymalı harcı yayın ,üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ,yine bir dilim patlıcan kıymalı harç ve son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpin toplam 3 kat olacak.
- Hazırladığınız sostan birer kaşık patlıcanların üzerine dökün kalan sosu tepsiye dökün.
- 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Üç Katlı Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






