Patatesli Tavuk Ciğer Tarifi
Patatesli Tavuk Ciğer Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk ciğer
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz pulbiber
- Kekik (göz kararı)
- 6- 7 yemek kaşığı sıvıyağ (ciğer için )
- 4 -5 orta uzunluk patates
- Göz kararı tuz
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ ( patates için )
Patatesli Tavuk Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak dondurucuda yada olağan soğuklukta olan ciğerimizi bir leğene alın ve üstüne olağan sıcaklıkta su koyun.Üstüne geçsin.
- Donmuşsa eriyene kadar olağansa 30- 40 dakika kadar suda dursun ciğerimiz.
- Sonra ciğeri süzün.
- Ciğerleri küçük küçük doğrayın tencereye yağı alın üzerine ciğerleri atın biraz kavurun .
- Tuz ve isteğe bağlı baharatları göz kararı atın ,güzelce pişirince altın kapatın o denli kalsın.
- Orta uzunluk 4- 5 patatesimizi soyun küp küp doğrayın ,tavaya yağı alın ,patatesleri atın ,tuzu da atın ve güzelce kızartın.
- Sonra ciğerin üzerine patatesi ekleyin karıştırın, mis üzere patatesli tavuk ciğeriniz hazır.
- Şimdiden afiyet olsun ciğeriniz nasıl oldu haydi yorumlara 😊😊😊😊😊.
Patatesli Tavuk Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















