Patatesli Tavuk Ciğer Tarifi

Patatesli Tavuk Ciğer Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk ciğer
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Toz pulbiber
  • Kekik (göz kararı)
  • 6- 7 yemek kaşığı sıvıyağ (ciğer için )
  • 4 -5 orta uzunluk patates
  • Göz kararı tuz
  • 10 yemek kaşığı sıvı yağ ( patates için )

Patatesli Tavuk Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak dondurucuda yada olağan soğuklukta olan ciğerimizi bir leğene alın ve üstüne olağan sıcaklıkta su koyun.Üstüne geçsin.
  2. Donmuşsa eriyene kadar olağansa 30- 40 dakika kadar suda dursun ciğerimiz.
  3. Sonra ciğeri süzün.
  4. Ciğerleri küçük küçük doğrayın tencereye yağı alın üzerine ciğerleri atın biraz kavurun .
  5. Tuz ve isteğe bağlı baharatları göz kararı atın ,güzelce pişirince altın kapatın o denli kalsın.
  6. Orta uzunluk 4- 5 patatesimizi soyun küp küp doğrayın ,tavaya yağı alın ,patatesleri atın ,tuzu da atın ve güzelce kızartın.
  7. Sonra ciğerin üzerine patatesi ekleyin karıştırın, mis üzere patatesli tavuk ciğeriniz hazır.
  8. Şimdiden afiyet olsun ciğeriniz nasıl oldu haydi yorumlara 😊😊😊😊😊.

Patatesli Tavuk Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful Tarifi
Kayseri Yağlaması
Muhteşem Kabaran Tarçınlı Cevizli Kek
Unsuz Kremasız Kolay Kabak Çorbası
Susamlı Kurabiye
Buzluk İçin Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |