Fellah Köfte
Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı yağ
- 2 diş sarımsak ( isteğe nazaran artabilir )
Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bulgurumuzun üzerine sıcak su döküp ağzı kapalı bir halde biraz şişmeye bırakıyoruz.
- Şişen bulgurun içerisine öteki bütün gereçleri ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
- Hamur kıvamı alan köfte harcınızdan bir fındık büyüklüğünden biraz büyük alıp elimizde yuvarlayıp küçük parmağımız ile ortasına bastırıyoruz.
- Bütün hamura biçim verdikten sonra bir tencereye su doldurup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suyun içerisine köftelerimizi atıp haşlanması için 15-20 dakika bırakıyoruz.
- Haşlanırken kenarda bir tencereye yağı, salçayı ve sarımsağı alıp kavuruyoruz.
- Kavrulan salçanın üzerine suyu ek edip sos kıvamı alana kadar karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Sosun içerisine sudan süzdüğümüz haşlanmış olan köfteleri ek edip karıştırıyoruz.
- Son olarak yoğurt ile servis yapıyoruz afiyet olsun.
Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















