Acıbadem Kurabiyesi

Acıbadem Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta beyazı
  • 200 gram badem tozu
  • 250 gram tozşeker
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım limon

Üzerine;

  • Badem

Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya şeker,yumurta beyazı ve badem ununu alalım karıştıralım.
  2. Ocağı kısık ateşe alıp tavayı üzerine koyalım ,sürekli karıştıralım tâki ısınıp şeker eriyene kadar.
  3. Altını kapatıp üzerine tuzu ve limonu ekleyelim uygunca yedirelim ve diğer tavaya boşaltalım ki soğuması için ortada bir tekrar karıştıralım.
  4. Soğuyunca bir sıkma torbasına dolduralım ucunada yuvarlak duy takalım yoksa torbadan direkt sıkarızda ceviz büyüklüğünde tepsiye aralıklı sıkalım.
  5. Yarısının üzerine badem koyalım.
  6. Önceden ısınmış 100 derecede 15 dakika sonra 160 dereceye ayarlayin 15 -20 dakika ortası denetimli pişirin.
  7. Çıkarınca biraz bekleyin sonra bademli ve bademsiz olarak birbirine yapıştırın.

Misafirlerinize ikram edilmeye hazırdır.

Acıbadem Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Soslu Somon
Lokum Gibi Tavuk Çöp Şiş Tarifi – Pratik Ve Lezzet Garantili (Videolu)
Yalancı Fit Tiramisu (5 Dakikada Yapılıyor)
Sadece Üç Malzeme İle Tavada Çörek Tarifi
Elmalı Kırmızı Pancar Salatası
Fırında Hindi Ve İç Pilav
Hdabla | © 2025 |