Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmek

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram beyaz un
  • 300 gram tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 300 gr ekşi maya
  • Arzuya nazaran ekmek baharatı

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına beyaz unu, tam buğday unu, tuzu karıştırın uygunca iki un birbirine karışsın.
  2. Önceden hazırladığım ekşi mayayı 700 gram suyla birleştirin bir tel cırpıcısla 1 yemek kaşığı balı da ek edelim ve karıştıralım.
  3. Hazırladığımız un karışımını mayaya ek edip güzelce ele yapışmayacak halde yoğuralım.
  4. Hamurumuzu 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamuru sağlı sollu ortaya katayalım ve tekrar iki katı halini alana kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Tekrar birebir süreçten geçirip bir mayalama sepetiniz varsa yoksa bir kaba altına bez serip unlayın.
  7. Hamurumuzu 25-30 dakika buzdolabına bırakalım soğuk fermente olması için.
  8. Bu ortada fırını döküm tencereyle birlikte 250 derece ısıtalım.
  9. Döküm tencere ısınması kaidedir yoksa ekmeğimizden istediğimiz volümü alamayız.
  10. Hamuru bir dutcha devirelim dutch yoksa yağlı kağıtta koyabilirsiniz ekmeğinize bir keskin bıçak yada ekmek jilet yardımıyla desen çizin.
  11. Döküm tencere alın ekmeğimiz toplam 45 dakika pişicek.
  12. İlk 10 dakika 250 derece de pişirin daha sonra 25 dakika 220 derece de ve kalan 15dakika da kapağını açıp kızaracak.

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Gelin Pastası ‍️
Evde Kakaolu Dondurma
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Nefis Tam Tutan Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |