Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı ceviz
Üzeri için:
- Her kurabiye için bir yemek kaşığı üzüm pekmezi
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığına getirilmiş tereyağı, ayçiçek yağı ve yumurta karıştırılır.
- Üzerine un, nişasta ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğrulur. En son ceviz ek edilerek karıştırılır.
- Ceviz büyüklüğünde modüller halinde yuvarlanır. Yaklaşık 28 tane kurabiye çıkmaktadır.
- Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dk pişirilir. Fırından çıktıktan sonra her kurabiyenin üzerine 1 yemek kaşığı pekmez dökülerek soğumaya bırakılır.
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






