Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ceviz

Üzeri için:

  • Her kurabiye için bir yemek kaşığı üzüm pekmezi

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığına getirilmiş tereyağı, ayçiçek yağı ve yumurta karıştırılır.
  2. Üzerine un, nişasta ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğrulur. En son ceviz ek edilerek karıştırılır.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller halinde yuvarlanır. Yaklaşık 28 tane kurabiye çıkmaktadır.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dk pişirilir. Fırından çıktıktan sonra her kurabiyenin üzerine 1 yemek kaşığı pekmez dökülerek soğumaya bırakılır.

Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Petibör Bisküviden Tiramisu (Videolu)
Kabak Tatlısı
Sponful (Kaşık Tatlısı) Tarifi
Latte Pasta
Tuzlu Rulo Kurabiye
Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza
Hdabla | © 2025 |