Organik Semizotlu Peynirli Börek
Organik Semizotlu Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet hazır yufka
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 Türk kahve fincanı su
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- Çay kaşığı ucu ile çok az karbonat
Üzerine:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörekotu
İçi için:
- Yarım kilo organik semizotu
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 küçük kase lor peyniri
- 1 Türk kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Organik Semizotlu Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotunu ayıklayıp yıkayalım, süzgüye alalım, tavaya yağı ve küçük yemeklik doğranmış soğanı koyalım.
- Bir dk kavuralım sonra semizotu ek edip karıştıralım.
- Tuz, baharatları serpelim karıştıralım.
- Suyu ek edip karıştıralım.
- Kısık ateşte denetim ederek 15_20dk pişirelim.
- Sonra soğuması için bir tabağa alalalım.
- Peynirleri soğuyunca ekleyip karıştıralım.
- Yufkanın sos gereci düzgünce çırpalım.
- Yufkayı tezgaha yayalım dörde keselim.
- Bir kesimine sostan her yerine sürelim.
- Yuvarlak kısmına üç parmak içeri yanlışsız katlayalım.
- İki üç yemek iç harçtan koyalım.
- Sıkı olmayacak biçimde rulo formunda saralım.
- Yağlanmış tepsiye gül biçimi verip orta yerine koyalım.
- Diğer kalan kesimleri da birebir biçimde yaparak etrafına saralım üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
- Susam çörek otu serpelim, evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim.
Afiyet olsun. Not :ben az yaptım isteyen çok yapmak isterseniz yufka sayısı ve iç harcı çoğaltabilirsiniz.
Organik Semizotlu Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












