Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harç için;
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- Bir çimdik tuz
- Bir çimdik pul biber
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
Üzerine sürmek için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu yahut susam
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp doğrayalım.
- Soğanı da yemeklik halde doğrayalım.
- Bir kapda birleştirelim üzerine tuz ve pul biber ekleyelim. Çiğ iç harcımız hazır.
- Yufkalara sürmek için sosumuzu hazırlayalım. Bir kapda hepsini karıştıralım.
- Yufkanın içine sosu sürüp iç harcımızı dağıtalım ve rulo yapıp gül biçimini verelim.
- Ben yufkaları ortadan ikiye böldüm böylece 10 adet gül böreği çıktı.
- Gül halde olan böreğin üstüne sostan artan varsa sürebilir sonra yumurta sarısını ve çörek otunu döküp daha öncesinde açıp ısıttığımız 180 derecelik fırında denetimli bir biçimde pişmeye bırakabilirsiniz. Böylece dışı çıtır içi yumuşacık börekler oluyor.
- İsterseniz buzluğa yumurta sarısını sürmeden pişmemiş bir halde de dondurup daha sonrası için saklayabilirsiniz. Size göstermek için önden 2 adet pişirdim gerisini buzluğuma attım. 😌.
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









