Kışlık Şakşuka

Kışlık Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo patlıcan
  • Yarım kilo kıl biber yada yeşil biber (acı seviyorsanız bir kaç tane acı ekleyebilirsiniz)
  • 1 kilo kapya biber
  • 3 kilo domates
  • 5-6 tane sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Kışlık Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp ister rendeleyin ister kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Ben doğradım.
  2. Tencereye sıvı yağı ve domatesleri ekleyelim tuzu da atıp yaklaşık 20-25 dk pişmeye bırakalım.
  3. Patlıcanları ve biberleri de yıkayalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım ve uzunlamasına dörde bölelim ve ortadan da bölelim.
  5. Tuzlu suda 10-15 dk kadar bekletelim.
  6. O sırada biberleri de gelişi hoş 2-3 kesime bölelim. (uzunluğuna göre).
  7. Kapya biberlerinde çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına keselim ve tekrar ortadan bir kaç modüle bölelim.
  8. Ben fırında kızarttım biber ve patlıcanları,siz ocakta da kızartabilirsiniz lakin kızarttıktan sonra süzgece alın ki fazla yağı süzülsün.
  9. Pişen domateslere sarımsakları da bir kaç modüle kesip ek edelim,daha sonra kızarttığımız patlıcan ve biberleri ekleyelim.
  10. Bir kaç çeşit karıştıralım,tuzunu denetim edelim kâfi değilse biraz ekleyeyim.
  11. Ve sıcak sıcak kavanozlara dolduralım kapağını sıkıca kapatıp aykırı çevirelim.
  12. Bir gece beklettikten sonra güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz. 😋.

Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin derim😋🤗.

Kışlık Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Tadında Soslu Tavuk
Taze Börülce Salatası
Sütsüz Yoğurtsuz Mis Gibi Karaköy Poğaça
Yaz Portakalı İle Mis Gibi Portakallı Muhallebi
Ton Balıklı Domatesli Makarna Tabağı (10 Dakikada)
Avokadolu Fit Ekmek Üstü Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |