Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tarifi

Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı yoğurt yada ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu (10g)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 4.5 su bardağı un

İç harç;

  • Lor peyniri yahut beyaz peynir

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt yada ılık süt, sıvı yağ, 1. 5 yumurta (sarının biri üstüne), tuz ve şekeri karıştırın.
  2. 2 paket kabartma tozu ve denetimli biçimde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. İçini doldurup biçim verin ve tepsiye dizin.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Ayırdığınız yumurta sarısına az sıvı yağ ekleyin, karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün.
  6. Susam/çörek otu serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika yahut üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 😊😊.

Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Kurabiye
Mısır Unlu Poğaça
Pamuk Kıvamında Cevizli Lokum
Pastacı Kreması (Ekler,Tartolet, Rulo Pasta Dolguları)
Patates Salatası
Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye
Hdabla | © 2025 |