Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tarifi
Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı yoğurt yada ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu (10g)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık 4.5 su bardağı un
İç harç;
- Lor peyniri yahut beyaz peynir
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yağ
- Susam
- Çörek otu
Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt yada ılık süt, sıvı yağ, 1. 5 yumurta (sarının biri üstüne), tuz ve şekeri karıştırın.
- 2 paket kabartma tozu ve denetimli biçimde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- İçini doldurup biçim verin ve tepsiye dizin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısına az sıvı yağ ekleyin, karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün.
- Susam/çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika yahut üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 😊😊.
Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















