Hatay Usulü Haytalı

Hatay Metodu Haytalı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 çay kaşığının ucu kadar kırmızı besin boyası

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı gül suyu

Hatay Metodu Haytalı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için bir sürahiye toz şeker, su, besin boyası ve gül suyunu alıp şeker çözünene kadar karıştıralım.
  2. Şeker çözününce şerbeti hazır olacaktır.
  3. Buz dolabında 3-4 saat bekletelim.
  4. Muhallebisi için uygun bir tencereye mısır nişastası, süt ve gül suyunu alalım.
  5. Tel çırpıcı ile muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Pürüzsüz kıvam için karıştırmayı bırakmayalım.
  7. Muhallebisi pişince orta büyüklükte bir tepsiyi yahut borcamı muhallebinin yapışmaması için ıslatalım.
  8. Muhallebiyi tepsiye dökelim ve soğumasını bekleyelim.
  9. Üzerinin kaymaklanmaması için 10-15 dakika soğumaya bıraktığımız muhallebinin üzerine 1 su bardağı su dökelim.
  10. Muhallebi de buzdolabında 3-4 saat dinlenmeli.
  11. Servis vakti geldiğinde muhallebiyi küp küp doğrayalım ve kaselere alalım.
  12. Kasenin yarısına hazırladığımız şerbetten ekleyelim öbür yarısına ise soğuk su ekleyelim.
  13. Büyük bir modül buzu döverek kar haline getirip kaselerin üzerine ekleyelim.
  14. Buzu kar haline getirmek sıkıntı ise şerbeti 2-3 saat buzlukta bekletip buzlanmasını sağlayabilirsiniz.

Hatay Yolu Haytalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yoğurt Çorbası (2 Kişilik Tam Porsiyon)
San Sebastian
Kabak Çorbası
Enfes Menemen
Sarımsaklı Yoğurtlu Omlet (Bol Ekmek Yediren Şifalı Antibiyotik)
Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |