Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli)

Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • File badem

Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çiğ bademi rondodan iri biçimde çekiyoruz.
  2. Derin bir kaba unu ,tereyağı, toz şekeri ,yumurta ,kabartma tozu ve vanilini ekleyerek yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elimizle yuvarlıyoruz.
  5. Yumurta akına ve file bademe yalnızca bir yüzünü buluyoruz.
  6. Un serptiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  7. 170 derece fırında 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun👌😋🤗.

Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katkat (Şipşak Milföy)
Karışık Dolma Turşusu
Çiğ Börek
Pirinç Pilavı
Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Pastane Tadında Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |