Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates

Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet küçük uzunluk patates
  • 1 kilo kanat
  • 2 adet soğan
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kanatları ortadan ikiye ayıralım.
  2. Sosu hazırlayalım: uygun bir kaba salçayı, yoğurdu, yağı, baharatları,sarımsak tozunu, tuzu, kemiği alalım ve çırpalım.
  3. Tavuk kanatlarına bütün sosu yedirelim.
  4. 1 saat buzdolabında bekletelim.
  5. İnce ince halka formunda patatesi kıyalım sudan geçirelim.
  6. Uygun fırın kabına yağlı kağıt alalım ve patatese tuz ve kırmızı toz biber serpiştirelim. Ve fırın tepsisine dizelim.
  7. Patatesin üzerine soğanı julyen olarak kıyalım.
  8. Bir saat buz dolabında bekleyen kanadı alalım ve patatesin üzerine yerleştirelim.
  9. Kabın içinde kalan sosa yarım su bardağı su dökelim ve bütün sosu suya karıştırıp patatesli kanadın üzerinde gezdirelim.
  10. Önceden ısıtılımış fırına 180′ altüst ayarında kanatları kızarana kadar pişirelim.
  11. Pişmiş olan kanadı fırından çıkarıp üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Chessecake
Sushi- Ev Yapımı
Yeşil Cacık
Fırında Kızartma
Patatesli Börek
Waffle
Hdabla | © 2025 |