Fırında Somon

Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet somon balığı

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • 5-6 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • Kuru maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı bal

Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için gerekli tüm gereçler tıpkı kapta karıştırılır.
  2. Karıṣtırılan sos somon balığın dilimlerin her tarafına sürülür.
  3. Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı konur, üzerine balıklar yerleṣtirilir ve fırında pișmeye bırakılır.
  4. 200 derecede evvelden ısıtılmıṣ fırının orta kısmında piṣirilir.
  5. Balık dilimleri kızardığında balık piṣmiṣ demektir. Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
Velibah
Narlı Tavuk Salatası
Magnolia
Yumuşacık Mermer Kek
Glorik (Bitlis’in Yöresel Yemeği)
Hdabla | © 2025 |