Kolay Pişen Pilav

Kolay Pişen Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tel şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kolay Pişen Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını ocağa koy üzerine tel şehriyeyi dökün.
  2. Biraz kavurduktan sonra rengi değişen telşehriyenin üzerine pirinçleri döküp birkaç dakika karıştırın.
  3. Daha sonra üzerine tereyağı koyup karıştırın.
  4. Tuzu da ek ederek karıştırın.
  5. Sıcak suyu da yavaş yavaş vererek altını orta kısık ayarda pişirmeye bırakın.
  6. Ara orta denetim ederek 15 dakika sonra altını kapatın. Şimdiden afiyet olsun.

Kolay Pişen Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et
Bebek Menemen (12+ Ay)
Dubai Cheesecake
Beyaz Çikolatalı Meyveli Borcam Pastası
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye
Spoonfull
Hdabla | © 2025 |