Havuç Tarator Tarifi ( Birde Böyle Deneyin )
Havuç Tarator Tanımı ( Birde Bu türlü Deneyin ) İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı (tepeleme olmayacak şekilde) mayonez
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 4 adet turşuluk kornişon (küçük küpler halinde doğranmış)
- 100 gram haşlanmış mısır
- 1 avuç iri kıyılmış ceviz
- 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
Havuç Tarator Tanımı ( Birde Bu türlü Deneyin ) Nasıl Yapılır?
- Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
- Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Bir tavaya zeytinyağını alın, üzerine rendelenmiş havuçları ekleyin.
- Orta ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 7-8 dakika soteleyin. Soğumaya bırakın.
- Bir kaba süzme yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve tuzu alın. Karıştırın.
- Diğer materyalleri ekleyin: karışıma soğuyan havuçları, doğranmış kornişon turşuyu, haşlanmış mısırı, cevizleri ve dereotunu ekleyin. Güzelce harmanlayın.
- Servis tabağına alın, üzerine isteğe nazaran ceviz yahut biraz dereotu serpiştirerek sunum yapabilirsiniz.
Havuç Tarator Tanımı ( Birde Bu türlü Deneyin ) Fotoğraflı Yapılışı
















