Aşure

Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo aşurelik buğday
  • 200 gram kuru üzüm
  • 2 tane elma
  • Bir avuç karanfil
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram soyulmuş badem
  • 200 grm fındık
  • 100 gram tarçın
  • 100 gram fındık kırığı yahut ceviz
  • 2 kilodan 2 bardak az toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kilo kuru fasülye
  • Yarım kilo nohut

Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan buğdayı yıkayarak tencereye suya alıp kaynatma yapıyoruz, kaynamaya başlayınca da suyunu çekmeye az kala altını söndürüyoruz .
  2. Sabah yine karıştırıp su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca birinci nohut ve kuru fasulyesini atıyorum, daha sonra badem ve fındıkları ben 3 kesiyorum bıçakla onlarda pişmeye yakın elma ve üzümlerini karanfilini atıyorum .
  4. Onlarlada kaynayıp karıştıra karıştıra şekerini ilave edip tuzunu atıyorum ve tabanı tumasın diye ortada bir karıştırıyorum .
  5. Şekeriylede özleşince altını kapatıp süslemelerini yapıyoruz, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola
Enfes Tadıyla Tavuk Ciğeri
Mantar Sote
Tavuklu Yaprak Sarma
Havuçlu Pırasa Yemeği
Köz Patlıcanlı ,Köz Biberli, Peynirli Nefis Kahvaltılık
Hdabla | © 2025 |