Aşure
Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kilo aşurelik buğday
- 200 gram kuru üzüm
- 2 tane elma
- Bir avuç karanfil
- 200 gram kuru kayısı
- 200 gram soyulmuş badem
- 200 grm fındık
- 100 gram tarçın
- 100 gram fındık kırığı yahut ceviz
- 2 kilodan 2 bardak az toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kilo kuru fasülye
- Yarım kilo nohut
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan buğdayı yıkayarak tencereye suya alıp kaynatma yapıyoruz, kaynamaya başlayınca da suyunu çekmeye az kala altını söndürüyoruz .
- Sabah yine karıştırıp su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca birinci nohut ve kuru fasulyesini atıyorum, daha sonra badem ve fındıkları ben 3 kesiyorum bıçakla onlarda pişmeye yakın elma ve üzümlerini karanfilini atıyorum .
- Onlarlada kaynayıp karıştıra karıştıra şekerini ilave edip tuzunu atıyorum ve tabanı tumasın diye ortada bir karıştırıyorum .
- Şekeriylede özleşince altını kapatıp süslemelerini yapıyoruz, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








