Karışık Pide

Karışık Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1/pk instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2/ su bardağı ılık su

️Mantarlı pidenin içi için;

  •  8/9 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Az bir şey sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

️Çökelikli-lor peynirli :

  • 8/9 yemek kaşığı çökelik yada lor peynir
  • Az bir şey sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

Üzerine :

  • Dilim yada rende kaşar peyniri

Pidenin kenarları için :

  • 1/ yumurta

Karışık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu yoğurup, sıcak bir ortamda 30 dk mayalayalım, mayalandıktan sonra hamur açma bezinin üzerine alıp istediğimiz boyutta bezelere ayrılalım .
  2. Uzunlamasına açıp az bir şey enine açalım kalınlığı uzunluğu istediğiniz üzere olabilir, sonrasında açtığımız hamurun kenarlarını kıvırıp uç kısımda birleştirelim bir çatal yardımı ile hamur pişerken kabarmasın diye delikler açalım.
  3. Mantarlı harç için mantarları uzun doğrayalım biberleri ve domatesleri de doğrayalım üzerine baharatları ekleyelim sıvı yağ ile karıştıralım.
  4. Çökelikli harç için ise başka bir kabın içerisine çökelik yağ tuz ve biberi döküp karıştıralım ve pidelerin üzerine eşit ölçüde serelim.
  5. Üzerine kaşar peyniri de rendeledikten sonra kenarlarına yumurta sürüp 180°fırında yarım saat yada 40 /45 dk pişirelim.

Afiyet olsun 🌿✨.

Karışık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Menüsü
Keto Ekmek
Fındık Kremalı Kurabiye
Poğaça
Beyti Kebap
Vişneli Bisküvili Kup
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet