Yaban Mersinli Cheesecake
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Yaban mersinli sos için;
- 2 su bardağı yaban mersini
- Yarım su bardağı toz şeker (arttırada bilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı limon suyu ve kabuğu rendesi
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 150 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için;
- 400 gram labne peyniri
- 200 ml sıvı krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaban mersinli sos için tüm gereçler uygun bir tencereye alınarak ocakta orta ateşte daima karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
- Tabanı için robottan çektiğimiz bisküvilere eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılıp tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yayılarak düzleştirilir. Bardağın alt kısmıyla hafif bastırılarak düzleştirilir.
- Kreması için yumurtalar dışındaki tüm materyaller geniş bir kasede çırpma teliyle karıştırılıp yumurtaların her biri tek tek eklenip çırpılarak bisküvi tabanına nazikçe dökülür.
- Kremanın üzerine yanan mersinli sostan bir tatlı kaşığı formunda orta ara gelişi hoş eklenir.
- Kalıbın altı da olacak biçimde dışıyla birlikte alimiyüm folyoyla kaplanır ve su dolu tepsinin içine hazırladığımız cheesecake koyulur.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika kadar pişirilir (mutlaka denetimli pişirin fırından fırına pişme müddeti farklılık gösterir).
- Pişen cheesecake üzerine yaban mersinli sos gezdirilerek eşit biçimde yayılır ve üzeri kapalı formda en az 3 saat vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirilip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















