Yaban Mersinli Cheesecake

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Yaban mersinli sos için;

  • 2 su bardağı yaban mersini
  • Yarım su bardağı toz şeker (arttırada bilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu ve kabuğu rendesi

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 150 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 400 gram labne peyniri
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaban mersinli sos için tüm gereçler uygun bir tencereye alınarak ocakta orta ateşte daima karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
  2. Tabanı için robottan çektiğimiz bisküvilere eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılıp tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba yayılarak düzleştirilir. Bardağın alt kısmıyla hafif bastırılarak düzleştirilir.
  3. Kreması için yumurtalar dışındaki tüm materyaller geniş bir kasede çırpma teliyle karıştırılıp yumurtaların her biri tek tek eklenip çırpılarak bisküvi tabanına nazikçe dökülür.
  4. Kremanın üzerine yanan mersinli sostan bir tatlı kaşığı formunda orta ara gelişi hoş eklenir.
  5. Kalıbın altı da olacak biçimde dışıyla birlikte alimiyüm folyoyla kaplanır ve su dolu tepsinin içine hazırladığımız cheesecake koyulur.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika kadar pişirilir (mutlaka denetimli pişirin fırından fırına pişme müddeti farklılık gösterir).
  7. Pişen cheesecake üzerine yaban mersinli sos gezdirilerek eşit biçimde yayılır ve üzeri kapalı formda en az 3 saat vaktiniz varsa 1 gece dolapta dinlendirilip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle)
Baton Pasta
Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet
Üzümlü Kurabiye
Garanti Sufle
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |