Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Kadayıfı kavurmak için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram tel kadayıf

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavamıza tereyağını alıp tel kadayıfımızı ek edip güzelce kavuralım ,şekerimizi ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp kenarda soğumaya bırakalım. (ben hazır kavrulmuş tel kadayıf kullanıyorum dilerseniz kavrulmamış kadayıfı alıp kavurabilirsiniz. ).
  2. Krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tenceremize alıp orta ateşte pişirelim. Püf noktası daima karıştırmak.
  3. Koyulaşıp göz göz kaynamaya başlayınca krema ve vanilyayı ek edip karıştırmaya devam edelim.
  4. Muhallebiyi ocaktan alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra blender ile güzelce çırpalım. (blender ile çırpmak daha pürüzsüz olmasını sağlayacak).
  5. Kavurduğumuz kadayıfın yarısını borcama döküp eşit biçimde her yerine yayalım.
  6. Üzerine hazırladığımız muhallebimizi dökelim güzelce yaydıktan sonra kalan kadayıfımızı da dökelim ve dolaba soğumaya bırakalım.
  7. Kadayıflı muhallebi tatlımız hazır, afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvi Ve Muhallebili Çıtır Kadayıf (Yaz Tatlısı)
Nefis Revani
Kolay Mantı Çorbası
3 Tepsilik Poğaça
Portakallı Bademli Kek
Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası
Hdabla | © 2025 |