Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Kadayıfı kavurmak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram tel kadayıf
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavamıza tereyağını alıp tel kadayıfımızı ek edip güzelce kavuralım ,şekerimizi ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp kenarda soğumaya bırakalım. (ben hazır kavrulmuş tel kadayıf kullanıyorum dilerseniz kavrulmamış kadayıfı alıp kavurabilirsiniz. ).
- Krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tenceremize alıp orta ateşte pişirelim. Püf noktası daima karıştırmak.
- Koyulaşıp göz göz kaynamaya başlayınca krema ve vanilyayı ek edip karıştırmaya devam edelim.
- Muhallebiyi ocaktan alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra blender ile güzelce çırpalım. (blender ile çırpmak daha pürüzsüz olmasını sağlayacak).
- Kavurduğumuz kadayıfın yarısını borcama döküp eşit biçimde her yerine yayalım.
- Üzerine hazırladığımız muhallebimizi dökelim güzelce yaydıktan sonra kalan kadayıfımızı da dökelim ve dolaba soğumaya bırakalım.
- Kadayıflı muhallebi tatlımız hazır, afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










