Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 6 yaprak marul
  • 1 büyük soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet salatalık turşusu
  • 6 kol taze soğan
  • 1 büyük domates
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru geniş bir kaba alalım, üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım.
  2. Bu sırada soğanı küçük küçük doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
  3. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip biraz daha pişirelim.
  4. Salçalı karışımı bulgurun üzerine ekleyip yeterlice yoğuralım.
  5. Ardından nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber, köri ve kimyon ekleyip tekrar yoğuralım.
  6. İnce ince doğradığımız marul, yeşil soğan ve turşuyu da ek edip güzelce karıştıralım.
  7. En son küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip tekrar karıştıralım. Afiyet olsun💗.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Anne Sütlacı
Ezogelin Çorbası
Haydari
Hint Pare (Mutlaka Deneyin)
Tavuklu Makarna (Közlenmiş Malzemeler İle)
İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare
Hdabla | © 2025 |