Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulyeyi yıkayıp geceden suda bekletelim.
  2. Tereyağını tencerede eritelim.
  3. Kuru soğanı ekleyip yavaş yavaş kavuralım.
  4. Kuru soğan pembeleştiğinde eti koyalım, çok güzel kavuralım. Ocak yüksek ateşte olmayacak.
  5. Eti yarı pişmiş hale getirelim.
  6. Daha sonra salçaları ek edelim. Salçayı da ağır ağır kavuralım.
  7. Salçaları kavurduktan sonra karabiber döküp karıştıralım.
  8. Tencereye kuru fasulyeleri ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavuralım.
  9. Daha sonra yemeğin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su ek edip karıştıralım.
  10. Tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Fasulyeyi kısık ateşte pişirelim.

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheesecake
Ton Balıklı Salata
Pizza Görünümlü Börek (Videolu)
Limonlu Burçak Tadında Kurabiye
Domates Soslu Mantar Mezesi
Fırın Sütlaç Tarifi
Hdabla | © 2024 |