Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeyi yıkayıp geceden suda bekletelim.
- Tereyağını tencerede eritelim.
- Kuru soğanı ekleyip yavaş yavaş kavuralım.
- Kuru soğan pembeleştiğinde eti koyalım, çok güzel kavuralım. Ocak yüksek ateşte olmayacak.
- Eti yarı pişmiş hale getirelim.
- Daha sonra salçaları ek edelim. Salçayı da ağır ağır kavuralım.
- Salçaları kavurduktan sonra karabiber döküp karıştıralım.
- Tencereye kuru fasulyeleri ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavuralım.
- Daha sonra yemeğin üzerini bir parmak aşacak kadar sıcak su ek edip karıştıralım.
- Tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Fasulyeyi kısık ateşte pişirelim.
Güveçte Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
