10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • ️250 gram margarin
  • ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı toz şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı mahlep
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç malzmeleri karıştıralım, unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
  2. Şekil 1 için hamurdan ceviz boyutunda kesimler koparıp elimizle yuvarlayarak uzatalım ve birbiri etrafında dolayarak form verelim.
  3. Şekil 2 için hamurdan ceviz boyutunda kesimler kopararak mümkün olduğunca hamuru avuç içimizde döndürerek uzatalım. Uzattığımız hamurun 2 ucunu hamurun orta kısmında birleştirerek hal verelim.
  4. Şekil 3 için büyük bir hamur kesimi koparıp yuvarlayalım, tezgah üzerinde un kurabiyesi yapar üzere yavaşça üzerinden bastırıp yassılaştıralım. Bıçakla çapraz kesikler atalım, tepsimize dizelim.
  5. Şekil 4 için hamurdan cevizden biraz daha küçük kesimler koparıp elimizde ocak biçim verelim, çatalın sırt kısmıyla hafif bastırıp döndürerek form verelim.
  6. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı, susam, çörek otu ne varsa ekliyoruz😌
  8. Önceden ısınmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.

10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Poğaça
Nohuttan Lezzetli Atıştımalık
Zebra Kek Tarifi
Kakaolu İrmik Tatlısı
Pankek Tatlısı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hdabla | © 2025 |