10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- ️250 gram margarin
- ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı toz şeker
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı mahlep
- ️1 paket kabartma tozu
- ️3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç malzmeleri karıştıralım, unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
- Şekil 1 için hamurdan ceviz boyutunda kesimler koparıp elimizle yuvarlayarak uzatalım ve birbiri etrafında dolayarak form verelim.
- Şekil 2 için hamurdan ceviz boyutunda kesimler kopararak mümkün olduğunca hamuru avuç içimizde döndürerek uzatalım. Uzattığımız hamurun 2 ucunu hamurun orta kısmında birleştirerek hal verelim.
- Şekil 3 için büyük bir hamur kesimi koparıp yuvarlayalım, tezgah üzerinde un kurabiyesi yapar üzere yavaşça üzerinden bastırıp yassılaştıralım. Bıçakla çapraz kesikler atalım, tepsimize dizelim.
- Şekil 4 için hamurdan cevizden biraz daha küçük kesimler koparıp elimizde ocak biçim verelim, çatalın sırt kısmıyla hafif bastırıp döndürerek form verelim.
- Şekil verdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı, susam, çörek otu ne varsa ekliyoruz😌
- Önceden ısınmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.
10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















