Pasta Dolgu Kreması
Pasta Dolgu Kreması Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram sütlü pul çikolata
- 100 gram sıvı krema
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı (beyazlarını pasta keki için kullanabilirsiniz)
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Pasta Dolgu Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tencereye kuru materyalleri koyup karıştıralım. (un, kakao, nişasta, toz şeker).
- Yavaş bir halde sütü ekleyip çırpalım ve bu evrede yumurta sarılarını ekleyip homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edelim.
- Şimdi karışımı ocağa alalım karıştırarak pişirelim, göz göz olup kıvamlı hake gelince ocaktan alım.
- Bu evrede çikolata, vanilin ve yağı ekleyelim. Erinceye kadar karıştıralım.
- Bu karışımı farklı bir kaba alıp üzerine streç tüm üst katı değip kaplayacak biçimde örtelim. Aksi halde üzerinde kalın katman oluşacaktır.
- Oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim.
- Vaktiniz varsa oda sıcaklığına geldikten sonra bir gece buzdolabında bekletelim.
- Yeterince soğuyan kremamıza sıvı kremayı kademeli dökelim.
- Koyu kıvamlı olmasını isterseniz kremanın yarısından biraz fazla dökelim.
- Ben bu tarife hangi pastalarda kullandığıma dair görselleri ekleyeceğim. Dolgu ve iç krema olarak kusursuz bir tanım. Deneyeceklere afiyetler olsun.
Pasta Dolgu Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









