Pasta Dolgu Kreması

Pasta Dolgu Kreması Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram sütlü pul çikolata
  • 100 gram sıvı krema
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı (beyazlarını pasta keki için kullanabilirsiniz)
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao

Pasta Dolgu Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tencereye kuru materyalleri koyup karıştıralım. (un, kakao, nişasta, toz şeker).
  2. Yavaş bir halde sütü ekleyip çırpalım ve bu evrede yumurta sarılarını ekleyip homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edelim.
  3. Şimdi karışımı ocağa alalım karıştırarak pişirelim, göz göz olup kıvamlı hake gelince ocaktan alım.
  4. Bu evrede çikolata, vanilin ve yağı ekleyelim. Erinceye kadar karıştıralım.
  5. Bu karışımı farklı bir kaba alıp üzerine streç tüm üst katı değip kaplayacak biçimde örtelim. Aksi halde üzerinde kalın katman oluşacaktır.
  6. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim.
  7. Vaktiniz varsa oda sıcaklığına geldikten sonra bir gece buzdolabında bekletelim.
  8. Yeterince soğuyan kremamıza sıvı kremayı kademeli dökelim.
  9. Koyu kıvamlı olmasını isterseniz kremanın yarısından biraz fazla dökelim.
  10. Ben bu tarife hangi pastalarda kullandığıma dair görselleri ekleyeceğim. Dolgu ve iç krema olarak kusursuz bir tanım. Deneyeceklere afiyetler olsun.

Pasta Dolgu Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Şalgam Suyu
Kabak Yatağında Beşamel Soslu Tavuk
Cepli Sandviç Poğaça (Videolu)
Avokadolu Pancarlı Salata
Gelin Pastası
Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika)
Hdabla | © 2025 |