Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığından az tuz
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Yaban mersini
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumurtayla şekeri güzelce çırpalım.
- Sonra sıvı materyalleri ekliyoruz.
- Daha sonra kuru gereçleri ekliyoruz.
- Borcama koyup 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz.
- Fırına koyduktan sonra sosunu yapıyoruz.
- Sırayla gereçleri ekliyoruz ve pişiriyoruz.
- Kek piştikten sonra keki dilimleyip sosunu döküyoruz.
- Sonrasında hindistan cevizi ve yaban mersiniyle süslüyoruz.Afiyet olsun 😊♥️.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













