Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığından az tuz

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Yaban mersini

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurtayla şekeri güzelce çırpalım.
  2. Sonra sıvı materyalleri ekliyoruz.
  3. Daha sonra kuru gereçleri ekliyoruz.
  4. Borcama koyup 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz.
  5. Fırına koyduktan sonra sosunu yapıyoruz.
  6. Sırayla gereçleri ekliyoruz ve pişiriyoruz.
  7. Kek piştikten sonra keki dilimleyip sosunu döküyoruz.
  8. Sonrasında hindistan cevizi ve yaban mersiniyle süslüyoruz.Afiyet olsun 😊♥️.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aradığınız O Kolay Sufle Tarifi
Kahveli Bisküvi
Şerbetli Haşhaşlı Limonlu Kek
Mısır Ekmeği ( Yumuşacık )
Karnıyarık Tarifi
Portakal Soslu Tart Kek
Hdabla | © 2025 |