Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un(klasik türk kahvesi fincanı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 yahut 4 tane tatlı elma

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra elenmiş un, kabartma tozu ,vanilya ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Katı yağla yağlanmış borcama kek harcını döküp yayın.
  5. Elmaların kabuklarını soyup yarım ay halinde ince ince doğrayın sonra kek harcının üzerine sırasıyla dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 150° fansız ayar fırında pişirin.
  7. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın sonra pudra şekeri serpin dilimleyin servis edin afiyet olsun 🌼.

🔺borcam ölçüm 19×28.

🔺su bardağı ölçüm 200ml.

🔺çay bardağı ölçüm 125ml.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahin Pekmezli Kek
Pastane Usulu Ekler
Dereotlu Kapya Biberli Poğaça
Gün Sofralarınızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Salatası
Kıymalı Pide
Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2024 |