Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Börekler için:
- 2 adet yufka
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Kıymalı harç için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates sosu ya da salça
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Sarımsaklı yoğurt için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 3-4 kısım maydanoz (ince kıyılmış)
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
- Kıymayı ek edin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Domates salçası, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Yufkaları tezgaha serin ve üçgen olacak formda 4 yahut 6 kesime kesin.
- Geniş kenarına kıymalı harçtan koyun ve sigara böreği üzere sarın.
- Tüm yufkalar ve iç harç bitene kadar süreci tekrarlayın.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın.
- Hazırladığınız börekleri yağda altın sarısı olana kadar kızartın.
- Kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
- Yoğurdu bir kaseye alın. İçine ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kızarmış börekleri servis tabağına alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin.
Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🥰.
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















