Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

Börekler için:

  • 2 adet yufka
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Kıymalı harç için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates sosu ya da salça
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

Sarımsaklı yoğurt için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 3-4 kısım maydanoz (ince kıyılmış)

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını tavaya alın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  2. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  3. Kıymayı ek edin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  4. Domates salçası, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  5. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Yufkaları tezgaha serin ve üçgen olacak formda 4 yahut 6 kesime kesin.
  7. Geniş kenarına kıymalı harçtan koyun ve sigara böreği üzere sarın.
  8. Tüm yufkalar ve iç harç bitene kadar süreci tekrarlayın.
  9. Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın.
  10. Hazırladığınız börekleri yağda altın sarısı olana kadar kızartın.
  11. Kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
  12. Yoğurdu bir kaseye alın. İçine ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  13. Kızarmış börekleri servis tabağına alın.
  14. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  15. İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin.

Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🥰.

Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Mantı Tarifi
Diyet Kahvaltı
Peynirli Poğaça
Avokadolu Pancarlı Salata
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça
Cinnamon Roll
Hdabla | © 2025 |