Girit Usulü Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet)

Girit Tarzı Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 3-4 kısım dereotu
  • 2-3 yemek kaşığı dolusu bezelye
  • 2 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç(basmati)
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Girit Yordamı Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirincin nişastasını atması için sudan geçirelim.
  2. Soğanı ince jülyen halinde doğrayalım,tenceremize yağı dökelim,ardından ince halkalar halinde doğradığımız havucuda soğanın üzerine dökelim kavuralım.
  3. Küpler halinde doğradığımız enginarı,bezelyeyi tenceremize dökelim,bir iki cins karıştıralım,ardından pirinçi ekleyelim.
  4. Üzerine doğramış dereotu,şeker,tuz ve limonu dökelim,karıştıralım sıcak suyu ekleyelim,tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte denetimli biçimde pişirelim ✔️afiyet olsun.

Girit Metodu Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası
Ev Yapımı Limonata Tarifi (6 Litre)
Karpuz Dondurma
Su Muhallebisi
Anneanne Usulü Patates Kızartması
Adana Usulü Muzlu Süt
Hdabla | © 2025 |