Taze Kabak Mezesi

Taze Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze kabak

Tabanı için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Taze Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaban kabuklarını soyalım soyduğumuz kabukları ikiye bölüp ince ince keselim ,kabağın geriye kalan kısmını rendeleyelim ve güzelce suyunuz sıkalım.
  2. İnce ince doğradığımız kabakları tavaya alalım.
  3. Üzerine ceviz zeytinyağı tuz nane ekleyerek soteledikten sonra ocaktan alalım.
  4. Daha sonra rendelediğimiz kabakları tavaya alalım az ve tuz ekleyerek kavuralım.
  5. Karıştırma kabına aldığımız süzme yoğurdun üzerine ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve rendeleyip kavurduğumuz kabakları koyup karıştıralım.
  6. Servis tabağına alarak güzelce yayalım.
  7. Üzerine sotelediğimiz kabakları alalım ve hafif zeytinyağ damlatarak servis edelim. Afiyet olsun.

Taze Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek Tarifi
Tam Ölçülü Glutensiz Pancake
Milföy Şeritli Çıtır Börek
Bol Soslu Makarna
Kahvaltılık Biber Turşusu
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |