Taze Kabak Mezesi
Taze Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze kabak
Tabanı için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
Üzeri için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
Taze Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaban kabuklarını soyalım soyduğumuz kabukları ikiye bölüp ince ince keselim ,kabağın geriye kalan kısmını rendeleyelim ve güzelce suyunuz sıkalım.
- İnce ince doğradığımız kabakları tavaya alalım.
- Üzerine ceviz zeytinyağı tuz nane ekleyerek soteledikten sonra ocaktan alalım.
- Daha sonra rendelediğimiz kabakları tavaya alalım az ve tuz ekleyerek kavuralım.
- Karıştırma kabına aldığımız süzme yoğurdun üzerine ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve rendeleyip kavurduğumuz kabakları koyup karıştıralım.
- Servis tabağına alarak güzelce yayalım.
- Üzerine sotelediğimiz kabakları alalım ve hafif zeytinyağ damlatarak servis edelim. Afiyet olsun.
Taze Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








