Mini Köfteli Şehriye Çorbası

Mini Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri

Çorbası için:

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bol kuru nane
  • Biraz kuru maydanoz
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Sarımsak tozu
  • 3 su bardağı kaynar su

Mini Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Aynı kaba kıyma, bulgur, tuz, karabiber,köri konur ve uygunca yoğurulur.
  2. Yoğurduktan sonra olabildiğince ufak ufak yuvarlak köfte yapılır ve tabağa/tepsiye konur.
  3. Uygun bir tencereye sıvı yağ konur.
  4. Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
  5. Mini köfteler altlı üstlü kızartılır.
  6. Köfteleri çevirirken nazik olmanızı tavsiye ederim, aksi halde köfteler parçalanır.
  7. Kızartılan köfteler başka bir tabağa konur.
  8. Aynı tencereye (yıkamadan,yağını süzmeden) ufakça doğranmıṣ soğan eklenir ve karıṣtırarak kavrulur, soğan kavrulduktan sonra salça ek edilir ve karıṣtırarak kavrulur.
  9. Salça kavrulduktan sonra yavaṣ yavaṣ kaynar su konur, karıṣtırılır.
  10. Sudan sonra şehriye konur ve yavaṣ yavaṣ köfteler.
  11. Kaynamaya baṣladıktan sonra çok kısık ateṣte ve üst kapalı en az 20 dakika piṣmeye bırakılır. Mühlet uzadıkça lezzetlenir.
  12. Piṣme esnasında dikkatlice karıṣtırılır.
  13. Uzun mühlet karıṣtırılmazsa ṣehriyeler yapıṣabilir.
  14. Piṣme esnasında 2 yahut en fazla 3 defa karıștırmak kâfi olacaktır.
  15. Piṣtikten sonra üzerine bol kuru nane, 2 serpmelik sarımsak tozu ve biraz kuru maydanoz ekledikten sonra servise hazır.

Mini Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Fasulye
Meyve Şöleni Pasta
Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır? (Videolu)
Renkli Yaz Salatası
Fırında Tavuk Patates
Bebeklere Pirinç Unlu Mama (Muzlu) (6+Ay)
Hdabla | © 2025 |