Mini Köfteli Şehriye Çorbası
Mini Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 150 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı köftelik bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Köri
Çorbası için:
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bol kuru nane
- Biraz kuru maydanoz
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- Sarımsak tozu
- 3 su bardağı kaynar su
Mini Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Aynı kaba kıyma, bulgur, tuz, karabiber,köri konur ve uygunca yoğurulur.
- Yoğurduktan sonra olabildiğince ufak ufak yuvarlak köfte yapılır ve tabağa/tepsiye konur.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ konur.
- Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
- Mini köfteler altlı üstlü kızartılır.
- Köfteleri çevirirken nazik olmanızı tavsiye ederim, aksi halde köfteler parçalanır.
- Kızartılan köfteler başka bir tabağa konur.
- Aynı tencereye (yıkamadan,yağını süzmeden) ufakça doğranmıṣ soğan eklenir ve karıṣtırarak kavrulur, soğan kavrulduktan sonra salça ek edilir ve karıṣtırarak kavrulur.
- Salça kavrulduktan sonra yavaṣ yavaṣ kaynar su konur, karıṣtırılır.
- Sudan sonra şehriye konur ve yavaṣ yavaṣ köfteler.
- Kaynamaya baṣladıktan sonra çok kısık ateṣte ve üst kapalı en az 20 dakika piṣmeye bırakılır. Mühlet uzadıkça lezzetlenir.
- Piṣme esnasında dikkatlice karıṣtırılır.
- Uzun mühlet karıṣtırılmazsa ṣehriyeler yapıṣabilir.
- Piṣme esnasında 2 yahut en fazla 3 defa karıștırmak kâfi olacaktır.
- Piṣtikten sonra üzerine bol kuru nane, 2 serpmelik sarımsak tozu ve biraz kuru maydanoz ekledikten sonra servise hazır.
Mini Köfteli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






