Tepside Baget (Bekar Evi)
Tepside Baget (Bekar Evi) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet baget
- 1 adet patates
- 1 baş soğan
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 bardak ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Tepside Baget (Bekar Evi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bagetlerin çentikleri atıp çizin, patates, domates ,soğan ve yeşil biberleri 3er kesime bölün bagetlerini ortalarına ekleyin.
- Bir tabağa salça, tuz ,karabiber ,pul biber ,kimyon ,yağı alın ve karıştırın .
- Bagetleri hazırladığımız yağlı sosa yeterlice bulayın ,gerekirse elinizi kullanın.
- Daha sonra bagetleri tepsiye çapraz dizin,patates ,domates, soğan ve yeşil biberleri 3er kesime bölün bagetlerini ortalarına ekleyin.
- Tabağın tabanında kalan sosa 1 bardak ılık suyumuzu ekleyip karıştırın ve o sulu sosu tepsiye eklediğimiz sebzelerin üstüne dökün.
- Tepsiyi daha evvel 200 derece sattığımız fırına alıp 1 saat pişirmeye bırakın.
Tepside Baget (Bekar Evi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







