Tepside Baget (Bekar Evi)

Tepside Baget (Bekar Evi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet baget
  • 1 adet patates
  • 1 baş soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 bardak ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Tepside Baget (Bekar Evi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bagetlerin çentikleri atıp çizin, patates, domates ,soğan ve yeşil biberleri 3er kesime bölün bagetlerini ortalarına ekleyin.
  2. Bir tabağa salça, tuz ,karabiber ,pul biber ,kimyon ,yağı alın ve karıştırın .
  3. Bagetleri hazırladığımız yağlı sosa yeterlice bulayın ,gerekirse elinizi kullanın.
  4. Daha sonra bagetleri tepsiye çapraz dizin,patates ,domates, soğan ve yeşil biberleri 3er kesime bölün bagetlerini ortalarına ekleyin.
  5. Tabağın tabanında kalan sosa 1 bardak ılık suyumuzu ekleyip karıştırın ve o sulu sosu tepsiye eklediğimiz sebzelerin üstüne dökün.
  6. Tepsiyi daha evvel 200 derece sattığımız fırına alıp 1 saat pişirmeye bırakın.

Tepside Baget (Bekar Evi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nişastalı Kurabiye
Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı
Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar
Donut
Dubai Çikolatalı Muhallebi
Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |