Adana Usulü İçli Köfte
Adana Yöntemi İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı esmer bulgur (kısırlık)
- 1 çay bardağı ince irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
İçi için;
- 200 gr tereyağ
- 500 gr dana kıyma
- 4-5 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Adana Metodu İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcı hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yemeklik ince doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tereyağını ekleyip eritin.
- Soğanlar düzgünce yumuşadıktan sonra salçayı ekleyip kavurun.
- En son baharatlarını ekleyin ve ocaktan alın.
- Soğuması için kenara alın.
- İç harç uygunca soğuyup donsun gerekirse buzdolabına koyun. Yaparken kolaylık oluyor.
- Hamuru için bulgur ve irmiği geniş bir kaba alıp üzerine su ekleyin.
- Üstünü kapatın suyunu çekip şişmesini bekleyin.
- Sonra baharatları ekleyip yoğurun.
- Ardından yumurta ve salçayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
- En son unu yavaş yavaş ek edin.
- İyice yoğurmalısınız macun kıvamına gelmeli sonra üzerini kapatın biraz hamuru dinlendirin.
- Türk kahvesi fincanının içine buzdolabı poşeti yahut streç sinema serin.
- Hamurdan cevizden az büyük kesim koparıp parmaklarınızla ince olucak formda hamuru açın.
- Sonra içine iç harcını koyup poşeti fincandan çıkarın ortada toplayın ve poşetten çıkarın.
- Elinizi hafif ıslatıp yuvarlak yapın ve açık kalan kısmı kapatın.
- Top üzere olmasın hafif basık olsun biçimi.
- Geniş bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve içli köfteleri yavaşça ekleyin.
- Suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir kevgirle yavaşça dağıtmadan alın.
- Sıcak sıcak servis yapın. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😊.
Adana Tarzı İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















