İbiza Tatlısı

İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket burçak bisküvi
Muhallebi için:
- 1,5 lt süt
- 1 su bardağı un
- 3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tane yumurta
- 1 çimdik tuz
- 1,5 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu sıvı krema
- 1,5 paket çikolata bitter ve sütlü karışık
Arası için;
- 1 kutu krem şanti
- 1 bardak süt
- 4-5 tane muz
İbiza Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabana burçak bisküviyi robottan geçirip yayın.
- Bir tencerede vanilya, çikolata ve krema hariç bütün materyalleri koyup karıştırın .
- Kaynayınca vanilya ekleyin 1 dk daha kaynatın.
- Ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştırın.
- Biraz soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpın .
- Tepsideki bisküvinin üzerine ekleyip yayı.
- İyice soğuyunca üzerine süt ile çırpılmış kremşantiyi ekleyip yayın .
- Dilimleyip muzları ekleyip dolapta bir gece dinlendirin, rulo formunda sarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İbiza Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


