Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5- 6 su bardağı kadar un

İçi için:

  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker, su ve limon dilimini ocağa koyup 20 dakika kadar kaynatın.Ve soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için süt ve sıvı yağı bir kabın içerisine koyun.
  3. 2 su bardağı kadar unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Azar azar unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Rende, süzgec yada delikli nihale üzerinde halini verebilirsiniz. (ben delikli nihale üzerinde yaptım).
  6. Cevizden biraz büyük bir kesim hamur alın.
  7. Nihale üzerinde hamuru elinizle açın.
  8. İçerisine iri iri cevizleri koyup iki ucunu birleştirerek kapatın.
  9. Tepsiye koyarken kapattığınız yer altta kalsın.
  10. Kalan hamuruda bu biçimde yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  11. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli olarak pişirin.
  12. Pişen kalburabastıyı fırından çıkarın.
  13. Tepsinin altındaki yağlı kağıtı çıkarıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  14. Tatlıyı buzdolabına kaldırın.
  15. 2 saat içerisinde şerbetini çekecektir.
  16. Şerbetini çeken kalburabastıyı servis tabağına koyun.
  17. Elinizde varsa üzerlerine toz fındık serpin.

Servise hazır.

Şifa olsun.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Yoğurtlu Tavuk Salatası
Fırında Patatesli Leziz Köfte
Buzluk Böreği
Tavuk Suyuna Çorba
Karidesli Şehriye
Su Böreği
Hdabla | © 2024 |